• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Kars Kafkas Üniversitesi


1. İstasyon: Çıkıştan sonra yerdeki minderde öne düz takla atılarak 2. istasyona geçilir.

2. İstasyon: 4 adet farklı yükseklikteki engel çift ayak sıçrayarak 3. istasyona geçilir. (Adaylar tüm sıçramaları çift ayak ile gerçekleştirmeli ve engellere elle ya da ayakla temas etmemelidir.Engellerin geçişi sırasında engellerden herhangi birinin düşmesi halinde düşen engel aday tarafından düzeltilerek yeniden sıçrama yapılır. Aday sıçrama esnasında engeli kırar ise beceri koordinasyon parkurundaki o hakkını kullanmış ve sıfır puan almış olur. )
Erkekler için engel yükseklikleri: 1. engel: 45, 2. engel: 55, 3.engel 65 ve 4. engel; 75 cm dir.Engeller arası mesafe 1 metredir.
Bayanlar için engel yükseklikleri: 1. engel: 35, 2. engel: 45, 3.engel: 55 ve 4. engel; 65 cm dir.Engeller arası mesafe 1 metredir.

3. İstasyon: Denge Aleti üzerinden bitiş noktasına kadar (kırmızı şerit) düşmeden geçilir. (Denge aletine uç kısımdan çıkılır ve elle temas edilmez. Aday bitiş noktasındaki kırmızı çizgiyi geçtikten sonra denge aletinden inmelidir. Denge aletinin üzerinden düşen aday tekrar başa döner.)

4. İstasyon: Kasa içerisinde bulunan Hentbol topu alınır. En az bir kere yere vurulur (Tip yapılır) ve aynı topla duvardan 1 defa pas yapılır. (Duvardan dönen topun yere düşmeden tutulması zorunludur).Dönen top havada tutularak yerden yüksekte olan kaleye isabetli bir gol atışı yapılır 


5. istasyona geçilir.(Topun yere düşmesi durumunda topla yeniden duvar pası yapılarak kaleye gol atışı yapılır. Bir gol atılana kadar atışa devam edilir. Hentbol topunun bulunduğu yer ile duvar pas mesafesi 4 metre, kaleye şut mesafesi 7 metredir).

5. İstasyon: Kasa içerisinde bulunan voleybol topu havaya atılarak 3 m uzaklıktaki duvarla art arda 3 defa kesintisiz manşet pas yapılır, 3. pastan sonra dönen top havada tutularak kasa içerisine konulur ve 6.istasyona geçilir. (Manşet pas esnasında adayların vücudunun herhangi bir yeri belirtilen çizgi ileduvar arasındaki 3 metrelik alana temas etmemelidir. Topun istasyonun herhangi bir aşamasında yere düşmesi durumunda istasyonun başına dönülür.)

6. İstasyon: Futbol topu yerinden alınarak ayak içi vuruşla 2 metre mesafedeki duvarla 2 pas yapılır, ayak ile kontrol edilen topla başlangıç hunisinden başlanarak sırasıyla 1, 2 ve 3. hunilerin etrafından dönülmek süretiyle parkurda belirtilen istikametlerde dripling (top sürme) yapılır. Dripling bitiminde 3 nolu huniden dönülerek adayın kendi istediği mesafede 2 m genişliğinde, 1,5 m yüksekliğindeki kaleye bir isabet şartı ile şut atılır ve 7. istasyona geçilir (Slalom bitirilip şut atılana kadar aday topa elle temas edemez. Ancak ilk şutun gol olmaması durumunda aday aynı ya da yedek topu eliyle düzelterek atışını gerçekleştirebilir. Kaleye bir isabet sağlanana kadar atışa devam edilir. Slalom sırasında aday hangi engel arasında hata yaparsa hata yapılan yerden tekrar slaloma devam edilir, slalomun başına dönülmez.)

7. İstasyon: Kasa içerisinde bulunan basketbol topu alınır, 2 metre mesafedeki duvarla 2 pas yapıldıktan sonra (2. Pastan sonra top tutularak kontrol altına alınır.) topla başlangıç hunisinden başlanarak sırasıyla 1, 2 ve 3. hunilerin etrafından dönülmek süretiyle parkurda belirtilen istikametlerde topun ilk alındığı yere kadar dripling (top sürme) yapılır ve top ilk alındığı kasaya bırakılır ve 8. istasyona geçilir. (Slalom esnasında top sürme nizami olmalıdır. Slalom sırasında aday herhangi bir engeln arasında hata yaparsa hata yapılan yerden tekrar slaloma devam edilir, slalomun başına dönülmez.Topun kasa içerisine bırakılması zorunludur. )

8. İstasyon:a) Erkek Adaylar : 165 cm yükseklikteki parallel bar üzerinden iki kolunu kullanarak içten dışa doğru atlayış gerçekleştirir ve sol kol üzerinden aşılarak 9. istasyona geçilir. b) Bayan Adaylar : 135 cm yükseklikteki parallel bar üzerinden iki kolunu kullanarak içten dışa doğru atlayış gerçekleştirir ve sol kol üzerinden aşılarak 9. istasyona geçilir.

9. İstasyon: İki kasa içerisinde bulunan basketbol ve futbol topları seri olarak yer değiştirilerek 10. istasyona geçilir. (İki kasanın birbirine uzaklığı 3 metredir. İstasyonun tamamlanmış sayılması içinn her bir kasadaki topların aynı türden olması zorunludur.)7.3.2 Genel Koordinasyon Parkurunun Açıklaması  Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Özel Yetenek Sınavı 2016 Sınav Kılavuzu 12

10. İstasyon: Yüksekliği 60 cm ve birbirine uzaklığı 3,5 metre olan üç engelin; birinci engelin üstünden, ikinci engelin altından ve üçüncü engelin üstünden geçilerek istasyon tamamlanır ve 11. istasyona geçilir. (bir ve üçüncü engellere kesinlikle ayak ve el teması olmayacaktır. Temas halinde engel tekrarlanacaktır.)

11. İstasyon: : Minder üzerinden öne düz takla atılarak, parkur çıkışındaki fotosel cihazının arasından geçilerek parkur bitirilir.

 

 

 


Kars Kafkas Üniversitesi
Kars Kafkas Üniversitesi
Sınav Tarihi

 18 Ağustos 2016 

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü 42 Erkek 28 Bayan
Antrenörlük Bölümü 25 Erkek 15 Bayan
Yöneticilik Bölümü 35 Erkek 25 Bayan
Yöneticilik Bölümü 2 35 Erkek 25 Bayan
Baraj Puanı
NL( Normal lise) 180 SL(Spor lisesi) ve MS (Milli sporcular)150puan
Kimler Düşünebilir
Parkuru çok uzun ve zor olduğu için parkuru çok çok iyi olan adaylar düşünebilirler.

BENZER KILAVUZLAR