1. İstasyon: Çıkış çizgisinden parkura başlandıktan sonra aday cimnastik kasası üzerinde öne takla atar ve ikinci istasyona geçer. Aday taklayı atarken iki eli kasaya temas etmelidir. Aday kasadan takla atarken sırt bölgesinin en az 2/3’ü kasaya temas etmelidir. İstenilen taklayı atamayan aday tekrar taklaya başlamak için cimnastik kasasının başına döner.
2. İstasyon: Aday bu istasyonda “1” numaralı çember içinden başlamak suretiyle kare şeklindeki engelin içine, sağına-soluna/soluna-sağına ve engelin dışındaki “2” numaralı çembere çift ayak sıçrayarak istasyonu tamamlar. Eğer atlamaların birisinde tek ayak sıçrar ya da engele takılırsa hata yaptığı yere geri döner ve istasyonu tamamlamaya çalışır.
3. İstasyon: Aday basketbol topu ile çapraz yerleştirilmiş slalom çubuklarının arasından top sürerek geçer. Aday slalom çubuklarını devirirse, adım hatası ya da top taşıma hatası yaparsa istasyonun başına döner.
4. İstasyon:Aday bir önceki istasyonda aldığı top ile potanın solunda ve sağında belirlenmiş çemberlerin içerisinden sırasıyla potaya şut atar. Top çemberden içeri girinceye kadar atış tekrarlanır. Aday istasyonu tamamladıktan sonra topu 3. İstasyonun başlangıç noktasındaki sepete bırakır ve diğer istasyona geçer.
5. İstasyon: Aday yerde ikişerli sıralanmış daire şeklindeki engelleri ortalarına basarak ve sırasını atlamadan geçer. Aday hata yaparsa bu istasyonun başına döner.
6. İstasyon: Aday futbol topu ile yerleştirilen hunilerin arasından“s” çizer (İstediği yöne)
7. İstasyon: Bu istasyonda aday yerden yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki çemberin içerisine belirli bir mesafeden manşet vuruşu ile topu geçirmeye çalışır. Aday sepetin içerisinde bulunan 8 adet voleybol topunun en az iki tanesini geçirir geçirmez diğer istasyona geçer. Bu istasyonda aday iki isabet kaydedinceye kadar 8 topu kullanmak zorundadır. 8 topta da istenilen isabet sayısına ulaşamasa da diğer istasyona geçer (Not: bu istasyonda aday süreden kazanmak için manşet atış tekniği dışında kendine avantaj sağlayacak her hangi başka bir vuruş yapar ise parkurdan diskalifiye edilir).
8. İstasyon: Adayın belirli bir mesafeden hentbol topunu, yüksekliği sınırlandırılmış duvara atarak yere düşmeden en az üç defa tutması gerekmektedir. Eğer aday topu düşürür ise o atışı tekrarlar ve istenilen atış sayısını tamamlayana kadar denemek zorundadır.
9. İstasyon: Aday, bu istasyonda üç farklı renkten oluşan (kırmızı, sarı, mavi) altı adet kovada bulunan üç adet topun yerlerini değiştirir. Kırmızı kovadaki top, boş olan kırmızı kovaya, sarı kovadaki top boş olan sarı kovaya ve mavi kovadaki top boş olan mavi kovaya aktarılır ve istasyon tamamlanır.
10. İstasyon:Aday bu istasyonda,tenis topunu tek el ile belirli bir yükseklikteki filenin üstünden en az iki defa atıp tutmalıdır. Aday, sağ eliyle (tek el) attığı topu filenin diğer tarafında sol eliyle (tek el) tutmalıdır. Sol eliyle (tek el) tutmuş olduğu topuda sol eliyle (tek el) atarak sağ eliyle (tek el) tutmalıdır. Her atıp tutma bir sayıdır ve tutuşlar toplamda ikiye tamamlanmalıdır. Aday, herhangi bir denemesinde topu tutamaz ise kaldığı sayıdan, yerden ve elden (tek el) tekrar atar ve iki tutuşa ulaşmayı hedefler.
11. İstasyon: Aday kalan mesafeyi sprintle tamamlar.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Sınav Sistemi
Öğretmenlik Bölümü Koordinasyon Antrenörlük Bölümü Branş Sınavı yapar yalnızca.
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü |
53 Erkek 27 Bayan |
Antrenörlük Bölümü |
40 Erkek 20 Bayan |
Antrenörlük Bölümü 2 |
40 Erkek 20 Bayan |
Baraj Puanı
Öğretmenlik 220 Antrenörlük ve Milli Sporcular 150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
YGS'si kötü olup Koordinasyon ve Branşı iyi olan adaylar düşünebilirler.