• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Şanlıurfa Harran Üniversitesi

 1. İSTASYON: (Engeller üzerinden sıçrama)

Elektronik kronometrenin bulunduğu kapıdan geçerek parkura giriş yapan aday, aralarında 1.30 mt.mesafe bulunan 5 adet engelin (Erkekler 80 cm,
bayanlar 70 cm) üzerinden çift veya tek ayakla sıçrayarak geçer. Eğer aday bu geçiş sırasında engel ya da engellerden bazılarını devirecek olursa,devirdiği engel ya da engelleri adayın kendisi uygunkonuma getirdikten sonra tekrar üzerinden sıçrayarak parkura devam eder.
 
2. İSTASYON: (Basketbolda dripling ile slalom)
 
Engeller üzerinden sıçrama istasyonunu bitiren aday işaretli bölgede bulunan huninin arkasından döndükten sonra; kasa içerisinde bulunan basketbol topunu alır. Belirlenen başlama çizgisi öncesinde topu yere vurmak şartı ile dikmeler arasından top sürmeye başlar. Bitiş çizgisi sonrasında, bir kez daha
topu yere vurarak topu eline alır, koşarak kasaya götürür ve bırakır. Çizgi ihlalleri yapılması, çift elle top sürülmesi, adayın bitişte topu kasaya bırakmaması veya kasaya bırakılan topun geri çıkması durumlarında adaylar basketbol istasyon görevlisi tarafından geri çağrılır ve hareketin doğrusunu yapılması istenir.
 
3. İSTASYON: (Zig-zag sıçrama) Basketbol
 
slalomunu bitiren aday; yüksekliği 40cm ve uzunluğu 150 cm olan engel üzerinden sıçrama yapar. Adayın tercihine bağlı olarak sağ veya sol taraftan başlayarak çift veya tek ayak sağlı-sollu jimnastik barı üzerinden 6 kez sıçrama yapar. Girişte ve bitirişte çift ayak basma zorunluluğu yoktur.
 
4.İSTASYON
 
Hareket yapılırken adayların dikkat etmesi gereken nokta her iki ayağında yere temas etmesidir.
 
5. İSTASYON: (Ağırlıklarla koşu)
 
Aday orta merkezdeki kasadan dambılları alarak 20 metre gidiş ve 20 metre dönüş olmak üzere toplam 40 metrelik mesafeyi elinde ağırlıklarla (erkeklerde her elde 5 kg, bayanlarda her elde 3 kg dambıl) koşar. Adaylar koşuyu bitirir bitirmez ellerindeki ağırlıkları aldıkları kasaya koyarak istasyonu tamamlamış olurlar.
 
6. İSTASYON: (Engel geçişi)
 
Adaylar aralarında 130 cm mesafe bulunan 30 cm yüksekliğindeki 4 adet
engelin üzerinden çift veya tek ayakla sıçrayarak geçer. Eğer aday bu geçiş sırasında engel ya da engellerden bazılarını devirecek olursa, devirdiği engel ya da engelleri adayın kendisi uygun konuma getirdikten sonra tekrar üzerinden sıçrayarak parkura devam eder.
 
7. İSTASYON: (Denge tahtası)
 
Adaylar 75 cm yüksekliğindeki denge tahtasına çıkar. Denge tahtasının tamamını kat ederek bu istasyonu tamamlar. Her aday bu istasyonu kat ederken denge tahtası üzerinde belirlenmiş olan başlangıç çizgisine veya öncesine ve bitiş için işaretlenmiş olan çizginin üzerine veya sonrasına basmak zorundadır. Aday denge tahtasından düştüğü takdirde denge tahtasının başlangıç noktasına geri döner ve ilgili bölüme baştan başlar. Denge tahtasını tamamlayan aday elektronik fotosel çubuklarının arasından geçerek beceri ve
koordinasyon parkurunu tamamlayacaktır.
 
8. İSTASYON: (Öne takla)
 
Denge tahtasını geçen aday, minderde serbest şekilde öne doğru bir takla
atacaktır. Hareket yanlış veya eksik yapıldığı takdirde görevli öğretim elemanının uyarısı ile minderin başından taklayı tekrarlayacaktır.
 
 

Şanlıurfa Harran Üniversitesi
Şanlıurfa Harran Üniversitesi
Sınav Tarihi

 6 - 9 Eylül 2016

Sınav Sistemi
3 Aşamadan oluşur. 1. Aşama 30m Koşu 2. Aşama Koordinasyon 3. Aşama Özgeçmiş
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü 30 Erkek 20 Bayan 4 Milli
Baraj Puanı
NL 180 SLveMS 165 Puandır.
Kimler Düşünebilir
YGS Puanı düşük Özgeçmişli veya Koşu ve Koordinasyonuna güvenen adaylara tavsiyemizdir.

BENZER KILAVUZLAR