• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Kırıkkale Üniversitesi

 1. İstasyon: Dengeden Geçiş
Aday, denge aletinin üstünden, (denge aletinin başında yer alan işaretli alanın üzerine ya da gerisine basarak başlayıp, denge aletinin sonunda yer alan işaretli alanın üzerine ya da daha ilerisine basarak bitirmek şartıyla) yürüyerek ya da koşarak geçer. Denge üzerinden erken düşülmesi ya da belirlenen kurallara uyulmaması durumunda başa dönülür ve hareket tekrar edilir.

2. İstasyon: Engel Üstü Atış
Aday, ilk kasa içinde bulunan Basketbol topunu paralel bar üzerinden atıp, barın altından geçerek diğer tarafta tutar. Tuttuğu topu geri dönüp aldığı kasanın içerisine bıraktıktan sonra diğer kasadaki topu da aynı şekilde paralel barın üzerinden atıp, altından geçerek diğer tarafta tutar. Yine tuttuğu topu, aldığı kasanın içine bırakır. Adayın bar üzerinden gelen topu tutamaması bir hata olarak kabul edilmez ancak adayın, yakalayamadığı bu basketbol toplarını alıp, kasanın içerisine koyması zorunludur. Basketbol toplarının herhangi bir sebeple kasa içinden çıkması durumunda tekrar yerine konması gerekir. Top ya da toplar kasanın dışında kalırsa aday, dışarıda kalan topları kasanın içerisine koymadan teste devam edemez.
 
3. İstasyon: Ayakla Top Değiştirme
Aday, çember içinde bulunan futbol toplarını, ayakla sürerek yerlerini değiştirir. Bu istasyonda futbol topuna hiçbir şekilde elle dokunulamaz. Topa elle dokunan aday bu istasyona en başından başlar. Top sürme işlemine istenilen taraftan başlanabilir. Bu istasyondaki görevi, top sürme işlemine sol taraftan başlayan bir aday için açıklayalım. Öncelikle sol kutudan top ayakla alınır merkezdeki çember içine yerleştirilir, aynı hizadaki sağ taraftan alınan diğer top soldaki boş olan çemberin içine yerleştirilir. Merkezdeki futbol topu, boşalan diğer çembere yerleştirilir. Bu işlem diğer 2 top için de yapılır. Aday aynı anda 2 futbol topu ile temas edemez. Herhangi bir nedenle futbol topunun çember içinden çıkması  15 durumunda aday, topu tekrar yerine koyduktan sonra diğer harekete geçebilir. Topların herhangi bir tanesinin çemberden dışarı çıkması ya da çemberin dışında olması durumunda, aday o topu yerine yerleştirmedikçe teste devam edemez.
 
4. İstasyon: Basket atışı
Aday, belirlenmiş mesafeye yerleştilmiş basketbol topunu alarak potaya atış yapar. Sayı olduktan sonra topu yerine koyar.
 
5. İstasyon: Duvar pası
Aday, duvardan 2 m uzaklıkta ve kasanın içinde bulunan 3 adet hentbol topunu, her birini ayrı ayrı atmak kaydıyla, engelin arkasından duvara atar ve tutar. Aday her bir topu duvara atıp tuttuktan ve bu topu, topu aldığı kasanın içerisine yerleştirdikten sonra diğer topa geçebilir. Duvara atılan her top mutlaka duvara temas etmelidir. Üçüncü top duvara atılıp tutulduğunda ve yerine yerleştirildiğinde bu istasyon tamamlanmış olur. Atılan topun duvara
değmemesi durumunda top aday tarafından alınır ve atış yerinden tekrar atılır.
 
6. İstasyon: Öne takla
Aday, bu istasyondaki Cimnastik minderi üzerinde 1 adet öne takla yapar. Yapılan öne taklanın teknik olarak doğru olup olmamasına dikkat edilmeyecektir. Ancak aday, öne takla yerine yana yuvarlanarak bu istasyonu geçemez. Yana doğru yuvarlanan aday tekrar öne takla yapmak üzere istasyonun başına döner. Öne taklayı yapmayan aday diskalifiye edilir. Bu
istasyonda yuvarlanmayı engellemek amacıyla Cimnastik minderi yanlardan
sınırlandırılacaktır. Unutmayınız ki, nizami olarak yapılan öne takla, hareketin hızını arttıracaktır.
 
7. İstasyon: Engel Geciş
Bu istasyonda 2 adet engel bulunmaktadır. Aday sırasıyla birinci engelin üstünden, ikinci engelin altından geçer. Aday herhangi bir engeli düşürürse, düşürdüğü engeli yerine koymak ve hatalı yaptığı hareketi tekrar etmek zorundadır. Bu zorunluluğu yerine getirmeyen aday diskalifiye edilir. Son istasyondaki hareketlerini de hatasız olarak tamamlayan aday, ileride bulunan
bitiriş çizgisini de geçerek koordinasyon testini tamamlar.Test esnasında, spor ahlakı dışı davranışlarda bulunan, kullanılan araç-gereçlere kasten zarar veren, görevli öğretim elemanlarına saygısızlık yapan adaylar sınav üst komisyonu tarafından diskalifiye edilirler. Bu adayların sınav derecelerinin tamamı iptal edilir. 
 

Kırıkkale Üniversitesi
Kırıkkale Üniversitesi
Sınav Tarihi

 19-25 Temmuz 2016

Sınav Sistemi
Özgeçmiş ve Koordinasyon Rekreasyonda sadece Koordinasyon
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü 30 Erkek 20 Bayan
Antrenörlük Bölümü 25 Erkek 20 Bayan
Rekreasyon Bölümü 25 Erkek 20 Bayan
Baraj Puanı
180 Puandır, MS&SL 160 Puandır
Kimler Düşünebilir
YGS'si kötü olup Özgeçmişi iyi olan adaylar YGS'si iyi olup özgeçmişi olmayan adaylar

BENZER KILAVUZLAR