Koordinasyon Parkurunun Açıklaması
1. İstasyon: Aday hentbol topunu file üzerinden karşı tarafa geçirerek öne düz takla atar ve file üzerinden atılan top öne düz takla sonrası tutulup yan tarafta bulunan kasa içerisine konulur.
2. İstasyon: Aday basketbol potasına yerleştirilmiş zile belirlenen alan içerisinden dikey sıçrama yaparak el ile temas etmeye çalışır. Sıçramadan sonra aday belirlenen alan içerisine düşmek zorundadır. Belirlenen alana düşemeyen aday istasyonu tekrar eder. Zile temas edemeyen aday 3. İstasyona geçer, temas eden aday ise 3. İstasyonu pas geçerek 4.istasyona devam eder.
3. İstasyon: Kasa içerisinde bulunan 1 adet sağlık topu alınarak diğer kasanın içerisine taşınır. Topun kasa dışına bırakılması veya topun kasanın dışına çıkması durumunda istasyon tekrar edilir.
4. İstasyon: Kasa içerisinde bulunan voleybol topu havaya atılarak 3 m uzaklıktaki karşı duvarla 3 defa manşet pas yapılır, dönen top havada tutularak kasa içerisine konulur (Manşet pas esnasında adayların ayakları belirtilen çizgiyi geçmemeli, elleri yere temas etmemelidir. Topun istasyonun herhangi bir aşamasında yere düşmesi durumunda istasyonun başına dönülür).
5. İstasyon: Aday arka arkaya yerleştirilmiş yükseklikleri farklı 4 adet engelin öncelikle altından daha sonra üstünden, sonra tekrar altından ve son olarak üstünden geçerek istasyonu tamamlar. Uygulamada herhangi bir çıtayı düşüren ya da engellerden en az birini pas geçen aday tekrar başa döner.
6. İstasyon: Denge aleti üzerinde belirlenen alandan düşmeden bitiş noktasına ulaşılır. Aday belirlenen alanının dışından denge aletine çıkar ya da iner ise istasyon tekrarlanır.
7. İstasyon: a) Futbol topu ile belirtilen slalom çubukları arasından top sürme yapılır. Top sürme bitiminde aday en az 6 m mesafeden (bu mesafe parkurda işaretlenir) kaleye bir isabet şartı ile şut atar (Slalom bitirilip şut atılana kadar aday topa elle temas edemez. Ancak ilk şutun gol olmaması durumunda aday aynı ya da yedek top ile atışını tekrar gerçekleştirebilir (Kaleye bir isabet sağlanana kadar atışa devam edilir. Slalom sırasında aday hangi engel arasında hata yaparsa hata yapılan yerden tekrar slaloma devam edilir, slalomun başına dönülmez).
b) Hentbol topu alınarak slalom yapmadan en az iki kere topu yere vurmak şartıyla hedef atış çizgisini geçmeden kaleye bir atış yapılır. Ancak ilk şutun gol olmaması durumunda aday aynı yada yedek top ile atışını gerçekleştirir. Kaleye bir isabet sağlanana kadar atışlara devam edilir.
c) Basketbol topu alınır ve topla parkurda belirtilen slalom çubukları arasından top sürme yaptıktan sonra istediği şekilde (ters, düz, önden turnike, smach, şut vb.) bir isabet şartı ile potaya atış yapılır (Slalom esnasında top sürme basketbol oyun kurallarına uygun bir şekilde olmalıdır. Slalom sırasında aday herhangi bir engel arasında hata yaparsa hata yapılan yerden tekrar slaloma devam edilir, slalomun başına dönülmez. Topun potaya girmemesi durumunda basketbol potasına bir isabet sağlanana kadar atışa devam edilir).
8. İstasyon: Aday bu istasyonda artarda dizili 4 engelin her birinin üzerinden ÇİFT AYAKLA sıçrar. Tek ayakla veya kural dışı (sağ-sol ayakla ikileme yaparak, engele takılıp düşerek) sıçramalarda hareket hatanın yapıldığı yerden tekrarlanır. Bu durumda aday kaldığı engelden itibaren sınavına devam eder (Engel yükseklikleri kadınlarda: 40-50-60-70 cm; erkeklerde ise 50-60-70-80 cm yüksekliğindedir). 9. İstasyon: Sıçrama istasyonu bittikten sonra aday 2 metre mesafe aralıklarla konmuş 4 adet kırmızı işaretçilerden her birine düz koşu ile ve her birinden ilk işaretçiye geri geri koşarak gelmek kaydıyla istasyonu tamamlar (1 den 2. çizgiye düz koşu, 2. çizgiden 1. çizgiye geri geri, 1. çizgiden 3. çizgiye düz koşu, 3. çizgiden 1. çizgiye geri geri, 1. çizgiden 4. çizgiye düz koşu, 4. çizgiden 1. çizgiye geri geri olmak kaydıyla istasyon tamamlanır). Aday belirlenen çizgiye temas etmez ise, kaldığı yerden istasyonu tekrar eder. Son olarak aday düz koşuyla fotoselden geçerek parkuru tamamlar.
SINAV UYGULAMA ESASLARI
1. Sınavda adaylar parkura teker teker ve kayıt sırasına göre çağrılacaklardır.
2. Başlama noktasına gelen ve görevli komisyon üyesinden hazır komutunu alan aday ikinci bir komut beklemeden hazır olduğu anda çıkış yapacaktır.
3. Adayın çıkışıyla birlikte çalışmaya başlayan fotosel cihazı adayın bitiş noktasındaki iki sensör arasından geçişi ile parkuru tamamlamış olacaktır.
4. Fotosel cihazı ile tespit edilen süre anons edilecek ve bu süre eş zamanlı olarak öğrencinin giriş belgesine, okul kayıtlarına ve bilgisayara işlenecektir. Her aday alanı terk etmeden önce kendisi ile ilgili kayıtları dikkatlice kontrol edip sonuç belgesini imzalamak zorundadır.
5. Adaylar parkuru hatasız tamamlamaları zorunludur.
6. Parkur hakemleri adayları uyarmakla mükellef değillerdir. Ancak Genel Koordinasyon Parkurunun herhangi bir aşamasında hata yapması durumunda görevlinin uyarısına göre hata yaptığı istasyondan hatasını düzelterek sınava devam etmesi gerekir.
7. Uyarıyı dikkate almadan sınava devam eden adayın bu derecesi değerlendirmeye alınmayacaktır ve aday sınav haklarından birini kullanmış, bu hakkından diskalifiye edilmiş ve sıfır (0) puan almış sayılacaktır. Aynı şekilde parkuru terk eden veya herhangi bir sebepten dolayı tamamlamayan adaylarda diskalifiye edilmiş sayılacaktır.
8. Sınavda adaylara parkuru iki defa koşma hakkı tanınacaktır ve değerlendirmeye bu iki hakkın sonunda elde etmiş olduğu en iyi derecesi alınacaktır. Her ne sebeple olursa olsun sınav yerinde bulunmadığı için sınava giremeyen adaylar da bu haklarını kullanmış ve sıfır (0) puan almış sayılırlar.
9. Beceri koordinasyon parkurunun her iki aşamasına girmeyenler ile beceri koordinasyon parkurundan hiç puan alamayanlar yerleştirmeye esas sonuç değerlendirmesine alınmayacaklardır. Milli Sporcular bölümler bazında kendi aralarında değerlendirmeye alınacaktır.
10. Koordinasyon parkuru esnasında, görevlilerle münakaşa edilmesi ve sınav düzenini bozucu, küçük düşürücü hareketlerde bulunulması halinde aday sınav komisyonunca diskalifiye edilmiş sayılacağından yerleştirmeye esas sonuç değerlendirmesine alınmayacaklardır.
11. Sınavlarda sağlık raporu da dahil olmak üzere herhangi bir mazeret kabul edilmez ve aday sırasının dışında sınava alınmaz. Bu nedenle adayların yapılacak açıklamaları dikkatle dinlemeleri gerekmektedir.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi
Sınav Sistemi
Tek Aşamalıdır fakat 2 Tercih vardır. 1.Tercih Koordinasyon 2. Tercih Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi Bölümü
|
25 Erkek 11 Bayan
|
Baraj Puanı
200Puandır. MS&SL 180 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Parkuruna ve Özgeçmişine güvenen YGS'si düşük adaylar veya YGS'si yüksek adaylar. düşünebilirler.