• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Uşak Üniversitesi

KOORDİNASYON PARKURU

1.İSTASYON DENGE: Aday, yerden yaklaşık 95 cm yüksekliğinde, 5 metre uzunluğunda ve 10 cm enindeki denge tahtasına çıkar (Bayanlar için denge önüne kasa konulacaktır). Aday denge tahtasının tamamını kat ederek bu istasyonu tamamlar. Her aday bu istasyonu kat ederken denge tahtası üzerinde başlangıç ve bitiş için işaretlenmiş alanlara basmak zorundadır. Aday denge tahtasından düştüğü takdirde ya da işaretlenmiş alana basmadan geçtiği takdirde tekrar indiği bölgeden denge tahtasına çıkış yaparak istasyonu tamamlar. İstasyonu tamamlayan aday diğer istasyona geçer.

2.İSTASYON FUTBOL TOPUYLA KALEYE ŞUT: Erkek adaylar yaklaşık 3 m, bayan adaylar 2 m uzaklıktaki çizginin gerisinde duran 1 adet minyatür kaleye hazırda bulunan top ile ayak vuruşu yapar. Atışın yerini bulmaması durumunda kasadaki 4 adet (toplam 5 adet) topla sırayla ayak vuruşu yapar. Minyatür kaleye sağ veya sol ayakla bir tane isabet yapıncaya kadar atış yapılır. Atışın tamamlanması (sağ veya sol ayak 1 adet) veya topların bitmesi (5 adet) durumunda aday diğer istasyona geçer.

3.İSTASYON ÇİFT AYAK SIÇRAMA: Aday, 40 cm yüksekliğinde, 30 cm eninde ve 3.60 m uzunluğundaki bankın yanına çift ayak bastıktan sonra 5 kez sağa ve 5 kez sola olmak üzere toplam 10 kez çift ayak sıçrama hareketi yapar. Tek ayak sıçrama, adayın hareketler sırasında düşmesi veya eliyle tutunarak sıçraması durumunda  o hareket sayılmaz. Adaylar 10 sıçramada da yere çift ayak basmak zorundadır. Ayaklar açık olabilir ancak aynı anda yere ikisi de basmak zorundadır. Aday sayıma uymadan devam etmesi durumunda diskalifiye edilir. İstasyonu tamamlayan aday diğer istasyona geçer.

4.İSTASYON HENTBOL ATIŞI: Hentbol topuyla yaklaşık 6 m uzaklıkta bulunan hentbol kalesinin sağ ve sol üst köşelerinde bulunan 60x60 cm ebatlarındaki deliklerden top geçirme atışı yapılır. Aday, çizginin üzerinde bulunan 2 topun birini istediği üst köşeye diğerini de diğer üst köşeye isabetli atış yapmaya çalışır. İsabet olmaması halinde kasada bulunan 6 yedek toptan birini alır. 60 cm ebatında oluşturulmuş karenin içine, istediği köşeden başlayarak sol ve sağ üst köşeye, kale atışı yapar. Sol üst köşeye isabetli 1 (bir), sağ üst köşeye isabetli 1 (bir) kale atışı yapabilen aday diğer istasyona geçer. Topu kareden geçiremeyen aday toplar bitene kadar atış yapmaya devam eder. Aday top bitmesi halinde bir sonraki istasyona geçebilir. Atışlar omuz üzerinden yapılacak olup (top omuz hizasını geçmek zorundadır) alttan yapılan atışlar kabul edilmeyecektir. Atışlar kırmızı ile belirlenen hattın içinden yapılır (kırmızı çizgiye basılmayacaktır). Yedek toplar teker teker alınarak atış yapılır. İki top alınması durumunda yedek top kasaya eklenir. Nizami atışların yapılmaması durumunda her atış için ilave top eklenir. Alttan atış yapmaya ısrar eden adaylar diskalifiye edilir.

5.İSTASYON BASKETBOL TOPUNUN ENGEL ARALARINDA SÜRÜLMESİ (SLALOM) VE YERE ÇARPTIRILARAK (BAUNCE) PAS: Aday el yardımı ile basketbol topunu engeller arasında dripling (5 adet engel arası top sürme) yaparak geçirir. Topla beraber adayın da engeller arasından geçmesi gerekir. Hareket sırasında engeli deviren aday engeli yerine koyar ve hata yaptığı yerden harekete devam eder. Aday hareketin bitiminde basketbol topunu 150 cm yüksekliğinde, 120 cm eninde ve 51 cm çapında deliği bulunan yaklaşık 2 m uzaklıktaki alandan baunce pası yaparak topu geçirir. Topun geçmemesi halinde atış tekrarlanır. Atış tek el veya çift elle yapılabilir. Basketbol topu tek elle sürülmesi gerekmekte olup, slalom geçişlerinde top taşıma hata olarak kabul edilecektir. Atış geçtiğinde geriye kalan yaklaşık 9 m’lik alan sprint ile bitirilir.

Koordinasyon Parkuru İle İlgili Açıklamalar:

Koordinasyon parkurunda hata yapan adaylar parkurda bulunan görevliler tarafından ihtar edilir. Beceri parkurunda yer alan istasyonlarda hata yapıp bu hatayı düzeltmeden koşuya devam eden ya da istasyonu kasten atlayan adaylar bu parkura girmemiş olarak değerlendirilir diskalifiye edilir.

Hatalar:

a)Tek ayak sıçrama, iki ayağın aynı anda yere basmaması veya hareketler sırasında düşme,

b)Denge tahtası üzerinde başlangıç ve bitiş için işaretlenmiş alanlara basmamak, denge tahtasından düşmek,

c)Futbolda kaleye isabetli atış yapılmaması, atış çizgisinden vuruş yapılmaması.

d)Hentbolda sağ ve sol kalelerden (deliklerden) birine isabetli atış yapılmaması, atış çizgisinden atış yapılmaması, teknik kurallara uyulmaması.

e)Basketbolda slalom bölümünde dikmelere çarpılarak devrilmesi veya basketbol topunu hedefe pas atamama.

NOT: Koordinasyon parkuru ile ilgili ölçümler yaklaşık ölçümler olup sınav komisyonu tarafından sınav öncesi değiştirilebilir. Sınav esnasında kasten yavaş davrananlar ve çok zaman kaybedenlerin testi hemen sonlandırılacaktır. Koordinasyon parkuru ile ilgili derecelendirme önceden belirlenmiş olup tablo halinde verilmiştir. Puanlama 30 sn ve altında derece yapan adayın 100 puan alması ve diğer derecelerden sırasıyla 0 (sıfır) puana göre sıralanması şeklinde olacaktır. 0 puan alan adaylar elenmiş sayılarak değerlendirmeye alınmazlar.

Kaynak: https://www.usak.edu.tr


Uşak Üniversitesi
Uşak Üniversitesi
Sınav Tarihi

10-14 Ağustos 2017

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan

Beden Eğitimi Bölümü

40 Erkek 20 Bayan

Antrenörlük Bölümü 

40 Erkek 20 Bayan

Antrenörlük Bölümü İ.Ö.

40 Erkek 20 Bayan

Spor Yöneticiliği Bölümü 

25 Erkek 15 Bayan

Spor Yöneticiliği Bölümü İ.Ö.

25 Erkek 15 Bayan

 

Baraj Puanı
200 Puandır. MS 150 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Koordinasyon Parkurundan iyi derece yapacak adaylar & YGS Puanı normal olan adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR